Carti publicate in regia autorului

Daca sunteti autorul unei carti puteti opta pentru publicarea cartii dvs. intr-una din urmatoarele variante:

A. Editura finanteaza integral publicarea cartii
B. Editura finanteaza partial publicarea cartii
C. Editura nu finanteaza in nici un fel publicarea cartii

Daca va aflati in situatia de la punctul C., puteti opta pentru:

1. Publicarea cartii in regie proprie – cu suportarea integrala de catre autor a cheltuielilor de editare, tiparire si distributie a cartii
2. Publicarea cartii prin suportarea partiala sau totala a costurilor de editare, tiparire si distributie de catre terti Sponsori sau Finantatori.

Indiferent de cine suporta cheltuielile de editare, tipar si distributie, Editura isi rezerva dreptul de a efectua selectia lucrarilor propuse spre publicare.

In acest sens, trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Transmiteti manuscrisul la editura. 
Transmiterea manuscrisului se poate face, fie in format PDF, fie imprimat, in functie de fiecare tip de material. Inainte de transmiterea manuscrisului, Autorul trebuie sa completeze o Cerere prin care se stabilesc conditiile de confidentialitate si drepturile de autor asupra lucrarii. 

2. Editura va analiza manuscrisul
Daca manuscrisul este acceptat spre publicare, se trece la urmatoarea etapa:

3. Stabilirea detaliilor legate de formatul cartii si de tiraj
In aceasta etapa au loc propuneri intre Autor si Editura, referitoare la formatul agreat de publicare a cartii, calitatea hartiei, numarul de pagini al publicatiei, tirajul estimat, data aproximativa a aparitiei, eventualele creatii grafice necesare, etc.

4. Estimarea de costuri
In urma concluziilor de mai sus, Editura efectueaza o analiza de costuri. Tot in aceasta etapa, Editura poate analiza si oportunitatea de a suporta partial, integral sau deloc, costurile de editare, tiparire si distributie.

 5. Incheierea contractului
Aceasta este etapa prin care Autorul si Editura isi concretizeaza acordul, in baza negocierilor avute. In Contract, se vor specifica toate conditiile de colaborare, inclusiv conditiile referitoare la drepturile de autor.